Sega chokladmuffins

04.11.2023

Första gången jag smakade på svärmors sega chokladmuffins var det som att smaka på en bit av himmelen. De var så fantastiskt goda och bara smälte i munnen på mig. Så där ljuvlig sega och alldeles lagom klibbiga inuti. Denna muffins är som en kladdkaka toppad med choklad och strössel. Dessa måste du bara prova att baka. Ett tips är att baka en dubbel sats för de är försvinnande goda...

Sega chokladmuffins
Ingredienser till ca 12 muffins

  • 2 ägg (tre ägg om det är mindre storlek på äggen)
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt 
  • 100 g smör 
  • 1,5 dl vetemjöl
  • Blockchoklad + strössel till topping

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret och låt stå till lite senare.
  3. Vispa ägg och socker poröst, vispa gärna lite extra så det blir riktigt fluffigt.
  4. Häll i de torra ingredienserna och blanda runt för extra fluffig smet. 
  5. Ta i smöret och blanda om. 
  6. Ta vilka muffinsformar du vill, stora eller små. Tänk på att fylla upp endast till hälften i muffinsformen. 
  7. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter. Känns med en sticka närmast kanten på muffinsen om den är färdiga; blir stickan klippig låt vara några minuter till i ugnen, blir stickan INTE klippig så är muffinsen färdig. DEN SKA VARA KLIPPIG I MITTEN!
  8. Direkt när du tagit ut muffinsen ska du lägga på en blockchoklad bit på varje muffins. Strössla över ditt favorit strössel eller varför inte hackade nötter. 
  9. Låt chokladen stelna och låt muffinsen svalna innan du paketerar dem. Nu till hemligen! Muffinsen blir sååå mycket godare om du fryser dem minst 1 dygn innan du äter dem.